Integritetspolicy Monitornews.tv

General Data Protection Regulation Policy för externa besökare och samarbetspartners

Allmänt

Monitornews.tv tar frågor kring personlig integritet på största allvar. För oss är det viktigt att vara så transparenta som möjligt gällande hur vi behandlar dina uppgifter. Vi vidtar alla åtgärder vi kan för att skydda dem. Följande policy beskriver riktlinjerna för hanteringen av personuppgifter på Monitornews.tv enligt dataskyddslagstiftningen GDPR i Sverige och övriga EU.

Vilka personuppgifter behandlar vi och varför?

Monitornews.tv behandlar dina personuppgifter när du besöker vår webbplats (läs mer under avsnittet Cookies). eller när du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Vi behandlar olika typer av personuppgifter. En personuppgift är information som går att knyta till dig. Som namn, adress, e-post, telefonnummer, ip-nummer.

Dessa uppgifter samlar vi in

  • IP-nummer som är anonymiserade (när du besöker vår webbplats).
  • Läs mer under avsnittet om Cookies.
  • Geopositionering (när du besöker vår webbplats).
  • Läs mer under avsnittet om Cookies.
  • E-post (när du anmält dig till vårt nyhetsbrev).

Cookies

När du besöker Monitornews.tv samlas viss information in med hjälp av cookies. En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare. En cookie kan t ex innehålla text, nummer eller ett datum. Det är inte ett program och det kan inte innehålla virus.

Ändamål för att vi använder cookies

För att kunna ge dig en mer personlig användarupplevelse och för att kunna visa relevanta nyheter /annonser. Minska på reklam som är irrelevant för dig. Låta systemet känna igen återkommande användare och anpassa tjänsten så att du exempelvis inte exponeras för samma annons för många gånger. Analysera trafik och därmed tveckla och förbättra webbplatsen.

Laglig grund

Intresseavvägning – Det ligger i vårt intresse att ge dig som besökare en hög användarupplevelse och relevant innehåll.

Tredjepartscookies

Tredjepartscookies kan förekomma från andra företag för att göra marknadsundersökningar, trafikmätningar, underlätta annonshantering och för att förbättra funktionaliteten på webbplatsen. Dessa filer kommer från våra teknikleverantörer. Filerna gör att annonssystemet känner igen cookies på din dator för att kunna förstå vilka annonser som ska visas eller vilka annonser som redan har visats i webbläsaren.

Partners

Monitornews.tv samarbetar med externa partners som PlayAd Media Group, Rubicon, Adform, Acast för den digitala annonseringen. Vi skickar ingen personlig identifierbar information till våra partners. Vi använder anonymt genererade cookies för att skapa statistiska profiler utifrån läsarbeteende. Dessa används för att personalisera annonser.
h3>Ta bort cookies

Instruktioner för att rensa cookies i din webbläsare finns bland annat på www.minacookies.se/allt-om-cookies/cookiehantering/. Här finns steg för steg-guider för de vanligaste webbläsarna på marknaden.

IAB

IAB Sverige är ett branschorgan som samlar Sveriges intressenter inom digital marknadskommunikation. IAB bevakar frågor kring GDPR och hur personlig information hanteras inom annonsering. Monitornews.tv följer utvecklingen via IAB.

Adblocker

Monitornews.tv använder en kod som visar om en besökare har adblocker installerad. Vi lagrar inga personuppgifter vid denna kontroll. Informationen används vid utvärdering av annonsmarknaden.

Personuppgiftsbehandling i och utanför EES

Vissa underleverantörer kan komma att vara belägna utanför EU och EES (Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet) och kommer därmed att få tillgång till och behandla dina personuppgifter därifrån. Vid sådan överföring har vi som krav att leverantören finns med på amerikanska handelsministeriets Privacy Shield-lista vilket betyder att de anses uppfylla adekvat skyddsnivå.

Hur länge finns personuppgifter kvar?

Vi kommer enbart spara dina personuppgifter så länge som vi har en pågående kundrelation samt 12 månader efter avslutad relation. Vi sparar även uppgifterna så länge som bokföringslagen eller andra lagar kräver det samt om vi har kommit överens om en längre hantering än 12 månader.

Här kan du klaga

Om du är missnöjd med hur vi behandlar dina personuppgifter har du rätt att klaga hos Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm
Telefon: 08-657 61 00
E-post: datainspektionen@datainspektionen.se

Säkerhetsrutiner

Vi vidtar lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot oavsiktlig förlust, förstörelse, missbruk, skada och obehörig eller olaglig åtkomst. Alla leverantörer samt våra egna system följer GDPR-förordningens föreskrifter gällande säkerhet. Vi kan dock inte garantera en hundraprocentig säkerhet för dataöverföringar via internet. Det innebär att det kan finnas risk för att obehöriga personer får tillgång till information när data skickas och lagras elektroniskt. Därmed avslöjar du din personliga information efter eget gottfinnande.

Vid incidenter

Vid eventuella incidenter som kan hota skyddandet av dina personuppgifter så vidtas lämpliga åtgärder såsom att informera dig och lämpliga myndigheter om det inträffade.

Förändringar i vår policy

Den snabba utvecklingen av internet innebär att förändringar i vår behandling av personuppgifter kan bli nödvändiga. Vi förbehåller oss därför rätten att uppdatera och ändra denna sekretesspolicy. Vid betydande förändringar kommer vi att meddela dig i form av ett synligt meddelande på våra webbplatser.

För frågor hänvisar till gdpr@monitornews.tv
Önskar du ändra på dessa inställningar så kan du ställa in dina val här. Livslängden på en cookie kan variera beroende på de enskilda leverantörerna. Vissa cookies försvinner så fort du stänger webbläsarfönstret, andra kan existera i flera år. Här kan du läsa mer om cookies, och hur du rensar dem:http://www.youronlinechoices.com/se/
<